Koning bezoekt symposium Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren

Zijne Majesteit de Koning is woensdagmiddag 25 oktober 2017 aanwezig bij het jubileumsymposium van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren (KVNRO). De KVNRO is de belangenbehartiger voor alle (aspirant) reserveofficieren van de Krijgsmacht.

De Koning tijdens het jubileumsymposium van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren (KVNRO).

Het symposium heeft als titel “de reservist in verleden, heden en toekomst”. Tijdens de bijeenkomst spreken militairen, burgers en politici over de rol van reservisten binnen de krijgsmacht en de maatschappij. De Koning ontvangt uit handen van de voorzitter drs. Gert Dijk het eerste exemplaar van het jubileumboek.

De KVNRO werd opgericht op 22 december 1917 en verkreeg het predicaat “Koninklijk” op 22 april 1977. De vereniging richt zich op het bevorderen van de goede betrekkingen tussen de bevolking van Nederland en de krijgsmacht en de behartiging van de belangen van reserveofficieren bij de Krijgsmacht. Prins Maurits is beschermheer van de KVNRO.

RVD, nr. 224

De Koning tijdens het jubileumsymposium van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren (KVNRO).