Koning bezoekt 50-jarig Lelystad

Zijne Majesteit de Koning is woensdag 15 november 2017 aanwezig bij een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de gemeente Lelystad.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Patrick van Katwijk
Presentatie vlaggen door basisschoolleerlingen.

In het stadhuis vindt een bijeenkomst plaats met de eerste bewoners van Lelystad. Naast een toespraak van de Lelystadse burgemeester, mevrouw I.R. Adema, spreekt de Koning met de pioniers en wordt een gedenkteken onthuld ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Lelystad. Voorafgaand aan het bezoek in het stadhuis wordt de Koning verwelkomd door kinderen van diverse basisscholen. Zij presenteren de vlaggen die gemaakt zijn om de verjaardag van de stad te vieren.

Lelystad is de hoofdstad van de Provincie Flevoland. De naam verwijst naar ir. Cornelis Lely, bedenker van het Zuiderzeeproject en grondlegger van onder andere de provincie Flevoland. Na de drooglegging van Oostelijk Flevoland werd in 1965 gestart met de bouw van Lelystad. In september 1967 arriveerden de eerste bewoners in de nieuwe stad.

RVD, nr. 225