Koning bij viering 50 jaar SIRE

Zijne Majesteit de Koning is maandag 30 oktober 2017 aanwezig bij de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting Ideële Reclame (SIRE) in Amsterdam. De jubileumviering vindt plaats in het Tropenmuseum en het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT).

Koning Willem-Alexander neemt het geschenk ‘SIRE 50 jaar’ in ontvangst.

SIRE is een onafhankelijke stichting en wil maatschappelijke onderwerpen onder de aandacht brengen, bespreekbaar maken en proberen te agenderen bij het Nederlandse publiek, opinieleiders en besluitvormers. Om dit te bereiken zet SIRE multimediale campagnes in die met belangeloze hulp van de communicatiebranche tot stand worden gebracht. Sinds de oprichting zijn er 115 campagnes gevoerd. Voorbeelden zijn ‘Je bent een rund als je met vuurwerk stunt’ en ‘De maatschappij dat ben jij’.

Tijdens de viering blikt oprichter de heer F. Baylé terug op 50 jaar SIRE en houdt de directeur Sociaal en Cultureel Planbureau, de heer prof.dr. K. Putters een toespraak. Na de lancering van het jubileumthema door de directeur van SIRE, mevrouw L.M van der Helm, neemt de Koning het geschenk ‘SIRE 50 jaar’ in ontvangst.

RVD, nr. 233
 

Zie ook