Koning brengt werkbezoek aan Koninklijke Marechaussee

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmorgen 4 oktober 2017 een werkbezoek gebracht aan de Brigade Recherche van de Koninklijke Marechaussee. De Koning bezocht onder andere het Team Criminele Inlichtingen (TCI) en het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Koninklijke Marechaussee
De Koning op bezoek bij het CargoHarc Team. Dit team houdt zich bezig met de opsporing van verdovende middelen via vrachtvervoer en is een samenwerking tussen Koninklijke Marechaussee, FIOD en de Douane.

Het werkbezoek startte op de Koningin Máximakazerne in Badhoevedorp met uitleg over de taken en werkzaamheden van de brigade Recherche en in het bijzonder over de werkzaamheden van het TCI. Dit team verzamelt informatie over ernstige misdrijven waarbij de belangrijkste bronnen informanten zijn. Met de ingewonnen informatie verrichten rechercheurs onderzoek naar criminele netwerken. Aan de hand van een casus werd uitleg gegeven over het delen van informatie, analyse, bronafscherming en de samenwerking tussen het TCI en het Openbaar Ministerie.
 
Bij het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID) kreeg de Koning uitleg over de procedures om de echtheid van documenten en een identiteit vast te kunnen stellen. Het ECID, een samenwerking tussen de Koninklijke Marechaussee en Nationale Politie, is het landelijke aanspreekpunt voor identiteitsfraude en documenten. De Koning heeft onder begeleiding van medewerkers de verschillende stadia van een identiteitsonderzoek doorlopen om de echtheid van een paspoort te kunnen bepalen.
 
Het werkbezoek werd afgesloten op Schiphol waar het CargoHarc Team werd bezocht. Dit team houdt zich bezig met de opsporing van verdovende middelen via vrachtvervoer en is een samenwerking tussen Koninklijke Marechaussee, FIOD en de Douane. De Koning kreeg uitleg van rechercheurs over de diverse mogelijkheden onderzoek te doen naar verdachten. Na een demonstratie over het onderzoeken en uitpakken van een pakket verdovende middelen werd het werkbezoek aan de Koninklijke Marechaussee afgesloten.

RVD, nr. 241

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Koninklijke Marechaussee
De Koning krijgt uitleg over de procedures om de echtheid van documenten en een identiteit vast te kunnen stellen.