Koning en Koningin en staatssecretaris Knops bezoeken Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december de eilanden Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius in het Caribisch deel van het Koninkrijk. De Koning en Koningin worden tijdens hun reis vergezeld door de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, drs. R.W. Knops.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Robin Utrecht
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen aan op Sint Eustatius voor een 3-daags bezoek aan Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Op 1 december is het Koninklijk Paar op Saba voor de viering van Saba Day. Naast de viering van deze traditionele feestdag, wordt er op Saba aandacht besteed aan natuurbehoud.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©WNF / Mike Harterink
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima duiken met parkmanager Kai Wulf naar het koraalrif in het unieke onderwaterpark Saba Bank. Dit park is sinds 2010 beschermd natuurgebied.

Voorafgaand aan het bezoek aan Saba zijn de Koning en Koningin in de middag van 30 november op Sint Eustatius. Tot slot bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op 2 december Sint Maarten. Dit bezoek staat vooral in het teken van de wederopbouw van het eiland na de verwoestingen die orkaan Irma begin september heeft aangericht.

RVD, nr. 273

Bekijk de video op YouTube