Koning bij viering 15 jaar Oranje Fonds

Zijne Majesteit de Koning bezoekt donderdag 7 december 2017, op Nationale Vrijwilligersdag, de jubileumbijeenkomst van het Oranje Fonds in DeFabrique in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst 'Morgen is Vandaag' staan, naast een terugblik op de afgelopen 15 jaar, de ontwikkelingen van het Oranje Fonds voor de komende jaren centraal.

Utrecht, 7 december 2017: Koning Willem-Alexander bezoekt, op Nationale Vrijwilligersdag, de jubileumbijeenkomst van het Oranje Fonds in DeFabrique. Aansluitend bezoekt hij het Inspiratieplein.

De viering wordt bijgewoond door ruim 750 relaties en vertegenwoordigers van de sociale initiatieven die worden gesteund door het Oranje Fonds. De Koning woont een deel van het zaalprogramma bij waar onder andere Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds een toespraak houdt. Aansluitend bezoekt hij het Inspiratieplein waar hij in gesprek gaat met diverse sociale initiatiefnemers. Op dit plein kunnen de 750 aanwezigen kennis maken met elkaar en elkaars initiatieven, maar ook workshops volgen en lezingen bijwonen.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds dat in 2002 als huwelijksgeschenk werd aangeboden. Het Oranje Fonds is er voor mensen en organisaties die anderen betrekken bij de samenleving. Het Oranje Fonds maakt sociale activiteiten makkelijk én mogelijk met inspiratie, landelijke acties, geld, kennis en aandacht.

RVD nr. 280

Utrecht, 7 december 2017: Koning Willem-Alexander bezoekt, op Nationale Vrijwilligersdag, de jubileumbijeenkomst van het Oranje Fonds in DeFabrique. Op het Inspiratieplein gaat hij in gesprek met diverse sociale initiatiefnemers.

Utrecht, 7 december 2017: Koning Willem-Alexander bezoekt, op Nationale Vrijwilligersdag, de jubileumbijeenkomst van het Oranje Fonds in DeFabrique.