Prinses Beatrix bezoekt symposium In Vrijheid Verbonden

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont maandag 22 januari in TivoliVredenburg in Utrecht een symposium bij van het interreligieus netwerk In Vrijheid Verbonden. Het thema van de bijeenkomst is 'Een zorgzame samenleving'.

In Vrijheid Verbonden wil zich met de bijeenkomst sterk maken voor een waardegedreven benadering van maatschappelijke vraagstukken, vanuit de gedachte dat deze niet vanuit angst, uitsluiting en uitzichtloosheid worden benaderd maar vanuit harmonie, compassie, acceptatie en verdraagzaamheid. Hoofdspreker is Greenpeace-activiste Faiza Ouhlasen. Zij zat in 2013 gedurende vier maanden in detentie in Rusland en spreekt over het vasthouden aan eigen idealen onder moeilijke omstandigheden. In de vorm van voordrachten, zang, dans en muziek presenteren vervolgens verschillende religies en levensbeschouwingen hun opvatting ten aanzien van een duurzame samenleving.
 
Het netwerk In Vrijheid Verbonden bestaat uit mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en sterk te maken voor de democratie. De eerste bijeenkomst werd ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix in 2005 georganiseerd. De gemeente Utrecht is mede-gastheer.

RVD, nr. 296