Koning brengt werkbezoek aan digitaal specialist Snakeware in Sneek

Zijne Majesteit de Koning brengt dinsdag 23 januari een werkbezoek aan digitaal specialist Snakeware in Sneek. Snakeware bedenkt, ontwerpt en maakt innovatieve digitale producties voor diverse opdrachtgevers die op alle digitale apparaten toegankelijk zijn.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander tijdens zijn werkbezoek aan digitaal specialist Snakeware.

Tijdens een rondleiding door het technologiekantoor krijgt de Koning uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale activatie, waarbij data bijvoorbeeld wordt gebruikt om toekomstig consumentengedrag te voorspellen. Tijdens het werkbezoek tonen medewerkers van Snakeware enkele innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie en mixed reality op de smartphone. Daarmee kan met digitale middelen informatie worden toegevoegd aan de werkelijkheid.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Snakeware

De Koning krijgt een demonstratie van de werking van de Microsoft HoloLens, waarvoor het bedrijf software ontwikkelt. Met de HoloLens worden computer graphics geprojecteerd op de echte wereld, waarmee de gebruiker vervolgens kan communiceren. Ook krijgt de Koning een impressie te zien van de boekingsite die Snakeware voor Staatsbosbeheer ontwikkelde. Kampeerders kunnen daardoor via interactieve kiosken op de kampeerterreinen inchecken en betalen.

Na de rondleiding spreekt de Koning met diverse medewerkers over de bijdrage die het technologiebedrijf levert aan toekomstbestendige werkgelegenheid in Friesland. Zo ondersteunt het scholen in het primair en voortgezet onderwijs met lezingen, werkgroepen en snuffelstages aan scholieren. Snakeware is in 1995 opgericht en sinds 2013 gehuisvest in de Gashouder in Sneek. Dit industrieel erfgoed is omgebouwd tot modern en energiezuinig technologiekantoor.

RVD nr. 298

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Henri Vos