Koning opent circulaire isolatiefabriek EverUse in Sneek

Zijne Majesteit de Koning opent dinsdagochtend 23 januari circulaire isolatiefabriek EverUse in Sneek. EverUse maakt isolatiematten van papierafval, waarbij alle materialen vervolgens weer worden hergebruikt. Door geen nieuwe grondstoffen te gebruiken, wordt ook geen nieuw afval gecreëerd en zegt het bedrijf volledig duurzaam te kunnen produceren.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander bij de opening van circulaire isolatiefabriek EverUse.

Na de opening krijgt de Koning een rondleiding door de fabriek met uitleg over het schone productieproces, waarvoor EverUse het Cradle to Cradle certificaat heeft ontvangen. De isolatiematten zijn volgens het bedrijf gezond voor de gebruiker, hebben een lagere CO2 impact dan andere materialen en zijn geluidsabsorberend. Dit komt door het gebruik van cellulose, dat voorkomt in natuurlijke vezels zoals hout.

De fabriek van EverUse is zo ontworpen dat oude matten worden teruggenomen en hergebruikt, zodat er niks meer wordt weggegooid. EverUse heeft als ambitie een afval-loos en circulair Nederland. In 2018 wil het bedrijf naast de fabriek in Sneek nog twee fabrieken in Nederland openen.

RVD, nr. 297

Bekijk de video op YouTube