Prinses Margriet bij viering 75 jaar Dagblad Trouw

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont zaterdag 17 februari een feestelijke bijeenkomst bij ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Dagblad Trouw. De viering is voor lezers, redactie en (oud-)medewerkers en vindt plaats in de drukkerij van De Persgroep, uitgever van Trouw, in Amsterdam.

Prinses Margriet krijgt een rondleiding door de drukkerij van De Persgroep, uitgever van Trouw.

Dagblad Trouw is in 1943 opgericht als verzetskrant, eerst onder de naam Oranje-Bode. Die verscheen ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Margriet. De eerste Trouw kwam uit op 18 februari 1943.

Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt het boek "Trouw - 75 jaar tegen de stroom in", geschreven door historicus Peter Bootsma. Hij blikt terug op 75 jaar Trouw en beschrijft hierin de tijd waarin het gereformeerde dagblad zich ontwikkelde met bijzondere aandacht voor duurzaamheid, democratie, religie en onderwijs.

Tijdens de bijeenkomst met de lezers van Trouw, wordt het eerste exemplaar van dit boek aangeboden aan Prinses Margriet. Na de ontvangst van het boek wordt Prinses Margriet uitgenodigd voor een korte rondleiding door de drukkerij in gezelschap van Cees van der Laan, hoofdredacteur van Trouw en Ruud de Klerk, directeur Persgroep Printing.

RVD, nr. 5

De eerste Trouw verscheen op 18 februari 1943 onder de naam Oranje-Bode, ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Margriet.

Zie ook

Hoort bij