Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Stichting TijdVoorActie en Netwerk Nieuw Rotterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmorgen 11 januari een werkbezoek gebracht aan jongerenorganisatie TijdVoorActie en Netwerk Nieuw Rotterdam in Rotterdam.

Stichting TijdVoorActie is een landelijk netwerk dat jongeren stimuleert zich in hun eigen stad in te zetten voor mensen die geen of weinig contacten hebben. De organisatie ondersteunt lokale initiatiefnemers die zelf een vrijwilligersnetwerk van jongeren opzetten. Binnen de lokale netwerken worden jonge vrijwilligers en mensen met een hulpvraag samengebracht. De hulpvragen kunnen eenmalig, tijdelijk of juist voor een langere periode zijn. Bijvoorbeeld hulp bij het zomerklaar maken van een tuin of het brengen van een wekelijks bezoek aan iemand die eenzaam is. Inmiddels zijn in vijftien steden netwerken actief en zijn er zes in ontwikkeling. In Rotterdam is gestart onder de naam Netwerk Nieuw Rotterdam. Dit lokale netwerk bestaat uit jongeren die zich inzetten voor kwetsbare en eenzame mede-Rotterdammers.

Koningin Máxima in gesprek met de initiatiefnemers van TijdVoorActie.

Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek in De Nieuwe Poort in Rotterdam met de initiatiefnemers van TijdVoorActie en de pioniers van lokale netwerken over het ontstaan van de organisatie en de groei die doorgemaakt is. Aan bod kwam onder meer hoe een netwerk gestart wordt, hoe lokale netwerken worden ondersteund en welke uitdagingen er spelen. Ook werd gesproken over de toekomstplannen van de organisatie.
Vervolgens sprak zij met initiatiefnemers en samenwerkingspartners van het Netwerk Nieuw Rotterdam over wat hen drijft en de impact die zij hebben in de stad. Tenslotte sprak Koningin Máxima met een aantal vrijwilligers en hulpvragers uit Rotterdam over hun ervaringen met het netwerk en wat het voor hen betekent.

Tijd Voor Actie wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Dit fonds steunt initiatieven die Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk socialer maken. Het steunt jaarlijks met zo'n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 8

Koningin Máxima met de initiatiefnemers van TijdVoorActie.