Koning brengt werkbezoek aan Dress for Success

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmorgen 16 januari 2018 een werkbezoek gebracht aan Dress for Success in Amsterdam. Deze stichting heeft als missie om vrouwen en mannen in staat te stellen economische onafhankelijkheid te bereiken door werkzoekenden te voorzien van representatieve kleding en praktische ondersteuning bij hun sollicitaties.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Oranje Fonds / Bart Homburg
Koning Willem-Alexander tijdens zijn werkbezoek aan Dress for Success in Amsterdam.

Tijdens het werkbezoek kreeg Koning Willem-Alexander uitleg over de doelstellingen en het ontstaan van Dress for Success. Aansluitend sprak de Koning met cliënten. Zij gaven aan wat dit project voor hen betekent en hoe zij in contact zijn gekomen met de stichting. Als afsluiting van het bezoek kreeg de Koning een rondleiding door de winkel en sprak hij met vrijwilligers die uitleg gaven over hun werkzaamheden.
 
Dress for Success Amsterdam werd opgericht in 2008 en heeft een klantenkring die is gegroeid van 150 personen in de beginjaren tot ruim 1600 cliënten in 2016. Bijna 60% van de cliënten slaagde erin na advies om een baan of opdracht binnen te halen. In totaal zijn er in Nederland tien winkels waar cliënten terecht kunnen voor kleding en praktische ondersteuning.
 
Dress for Success is een van de 22 initiatieven die deelnemen aan het programma Meedoen, samen uit de armoede! van het Oranje Fonds. Dit programma wil bevorderen dat mensen in armoede meer meedoen in de samenleving. Dat doet het Oranje Fonds door deze initiatieven te ondersteunen met geld, coaching, trainingen en zichtbaarheid. Koning Willem-Alexander is samen met Koningin Máxima beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 15