Koningin Máxima opent World Horti Center in Westland

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmorgen 7 maart 2018 het internationale kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw, het World Horti Center in Westland. Bij de opening is ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima krijgt een rondleiding door het pand van het World Horti Center.

De Nederlandse (glas)tuinbouw behoort internationaal tot de wereldtop. Een belangrijk deel van deze sector is geconcentreerd in regio Westland, waar het World Horti Center zijn deuren heeft geopend. Dit centrum vormt een internationale etalage voor de glastuinbouw waarin onderwijs, onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheid samenwerken aan innovaties en duurzame ontwikkelingen. De (glas)tuinbouwsector wil met deze ontwikkelingen een bijdrage leveren aan het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke thema’s, zoals voedselvoorziening, voedselveiligheid, watermanagement en gezondheid van mensen.

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het pand dat zowel aan de binnen- als buitenkant van groene beplanting is voorzien. Tijdens de rondleiding bezoekt zij onder meer verschillende klaslokalen, het auditorium, de tentoonstellingsruimte van bedrijven en de kas met onderzoeksafdelingen.

World Horti Center is een samenwerking van Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz en Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en de gemeente Westland.

RVD. nr. 26