Programma Koning, Koningin Máxima en minister-president bij Olympische Spelen in Pyeongchang

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte wonen de Olympische Winterspelen bij in Pyeongchang (zie ook RVD, nr. 13).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Vincent Jannink
Het Koninklijk Paar feliciteert schaatsster Carlijn Achtereekte, die goud heeft gewonnen op de 3000 meter.

De Koning is aanwezig van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari 2018.  Hij is als erelid uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hare Majesteit Koningin Máxima zal de Koning van 9 tot en met 10 februari vergezellen. Minister-president Rutte is 9 en 10 februari aanwezig bij de Olympische Winterspelen.

De Koning, Koningin Máxima en de minister-president wonen de openingsceremonie en verschillende wedstrijden bij.

Voorafgaand aan de openingsceremonie op vrijdagavond heeft de minister-president een ontmoeting met president Moon van de Republiek Korea en woont hij samen met de Koning en Koningin Máxima een receptie bij die wordt aangeboden door de president