Programma Koning, Koningin Máxima en minister-president bij Olympische Spelen in Pyeongchang

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte wonen de Olympische Winterspelen bij in Pyeongchang (zie ook RVD, nr. 13).

Het Koninklijk Paar feliciteert schaatsster Carlijn Achtereekte, die goud heeft gewonnen op de 3000 meter.

De Koning is aanwezig van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari 2018.  Hij is als erelid uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hare Majesteit Koningin Máxima zal de Koning van 9 tot en met 10 februari vergezellen. Minister-president Rutte is 9 en 10 februari aanwezig bij de Olympische Winterspelen.

De Koning, Koningin Máxima en de minister-president wonen de openingsceremonie en verschillende wedstrijden bij.

Voorafgaand aan de openingsceremonie op vrijdagavond heeft de minister-president een ontmoeting met president Moon van de Republiek Korea en woont hij samen met de Koning en Koningin Máxima een receptie bij die wordt aangeboden door de president