Prinses Margriet en minister Bruins bezoeken Paralympische Winterspelen in Pyeongchang

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden brengt van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 maart 2018 een bezoek aan de Paralympische Winterspelen in PyeongChang in Zuid-Korea. Prinses Margriet bezoekt de Paralympische Winterspelen als lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Minister Bruins voor Sport bezoekt de Paralympische Winterspelen van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 maart.

Prinses Margriet woont op vrijdag 9 maart de openingsceremonie bij en is de dagen erna aanwezig bij wedstrijden van het para-alpineskiën, para-snowboarden en para-ijshockey. Zowel Prinses Margriet als minister Bruins reiken tijdens hun aanwezigheid enkele medailles uit en spreken in het Paralympisch Dorp met sporters, coaches en begeleiders van het Nederlandse team. Minister Bruins bezoekt tevens wedstrijden van de para-skiërs en para-snowboarders.

Het IPC coördineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, de Paralympische Zomer- en Winterspelen. Het Comité wil laten zien dat iedereen in staat is door middel van sport succes te ervaren en anderen te inspireren.

Paralympic TeamNL bestaat uit negen sporters, die meedoen aan het para-alpineskiën en para-snowboarden. Het team staat onder leiding van chef de mission Esther Vergeer.

RVD, nr. 34

De sporters van Paralympic TeamNL.

Prinses Margriet samen met skiër Jeffery Stuut op de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang.