Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking vierde Prins Friso Ingenieursprijs

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn woensdagmiddag 21 maart aanwezig bij de uitreiking van de vierde Prins Friso Ingenieursprijs. Deze vindt plaats op de ‘Faculty of Science and Engineering’ van de Rijksuniversiteit Groningen.  De finalisten zijn ing. ir. Sander den Blanken, directeur Arup BV; dr. ir. Jan Klok, principal technologist bij Paqell B.V. en scientific project manager bij Wetsus en dr. ir. Nima Tolou, assistant professor op de afdeling precision and microsystems engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Met deze prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. De Rijksuniversiteit Groningen is een brede klassieke universiteit met een grote faculteit die gericht is op techniek en natuurwetenschappen.

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs.

RVD, nr. 38