Huldiging Nederlandse medaillewinnaars Olympische en Paralympische Winterspelen 2018 PyeongChang

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet ontvangen op vrijdagmiddag 23 maart 2018 de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische en Paralympische Winterspelen 2018 op Paleis Noordeinde.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Robin Utrecht
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Margriet met de medaillewinnaars.

Eerder die dag verzorgt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het officiële huldigingsprogramma in de Grote Kerk in Den Haag. Daar worden alle atleten, coaches en begeleiders van TeamNL ontvangen en toegesproken door viceminister-president Hugo de Jonge en minister van Sport Bruno Bruins. Chefs de mission Jeroen Bijl en Esther Vergeer spreken kort een dankwoord uit. Vervolgens gaan de medaillewinnaars door naar Paleis Noordeinde waar zij worden ontvangen door het Koningspaar en Prinses Margriet.

RVD, nr. 45