Koning opent uitbreiding babyvoedingsfabriek Nestlé

Zijne Majesteit de Koning opent woensdag 28 maart in Nunspeet de uitbreiding van de babyvoedingsfabriek van Nestlé.

Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Nunspeet, 28 maart 2018: Koning Willem-Alexander opent de uitbreiding van de babyvoedingsfabriek van Nestlé.

Vanwege de groeiende vraag naar gespecialiseerde babyvoeding heeft Nestlé de bestaande capaciteit van de fabriek in Nunspeet uitgebreid. Hiermee stijgt de productie van babyvoeding met 4000 ton per jaar. Daarnaast is in de fabriek in Nunspeet een nieuwe technische installatie gebouwd voor de productie van zuigelingenvoeding voor baby’s met een levensbedreigende eiwitallergie. De grondstof daarvoor is melk van Nederlandse koeien. Met de nieuwe installatie die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke kennis  wordt het eiwit in kleine stukjes gedeeld waardoor het lichaam het niet meer als eiwit herkent. Zo kan de baby de voedingsstoffen wel opnemen.

Henri Nestlé, oprichter van Nestlé, ontwikkelde in 1866 een alternatief voor moeders die geen borstvoeding konden geven. Nestlé is inmiddels 150 jaar aanwezig in Nederland.
 
Na de openingshandeling krijgt de Koning een rondleiding door de fabriek. Hij krijgt uitleg over het productieproces en welke rol de wetenschap speelt bij de ontwikkeling van gespecialiseerde voeding. Afsluitend spreekt de Koning met werknemers en leden van de ondernemingsraad.


RVD, nr. 49