Koningin Máxima aanwezig bij première musical The Color Purple

Hare Majesteit Koningin Máxima is maandagavond 16 april 2018 aanwezig bij de première van de musical The Color Purple in de NDSM-loods in Amsterdam.

Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima met de cast van de musical The Color Purple.

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. De strijd tegen ongelijke behandeling tussen mannen en vrouwen, seksueel misbruik en strijd voor het accepteren van ieders seksuele geaardheid zijn thema’s die in de voorstelling aan bod komen.

In de musical, geproduceerd door OpusOne, vertolkt Naomi van der Linden de hoofdrol. Andere acteurs zijn onder andere Ana Milva Gomes, Kenneth Herdigein en Edwin Jonker. De regie is in handen van Koen van Dijk. De musical is gebaseerd op het boek van Alice Walker die er in 1983 de Pullitzer Price mee won.

The Color Purple wordt opgevoerd op de NDSM-werf. De loods wordt omgebouwd tot een pop-up theater met plek voor een kleine 500 bezoekers. De musical is te bezoeken tot en met 14 mei.

RVD, nr. 50