Koningin Máxima bij jubileum stichting Het Begint met Taal

Hare Majesteit Koningin Máxima woont dinsdagochtend 27 maart in de Rijtuigenloods in Amersfoort het 10-jarig jubileum bij van de stichting Het Begint met Taal. De jubileumviering bestaat uit een landelijke conferentiedag 'Leve de taalcoördinator’, waarbij de lokale taalvrijwilligersorganisaties uit het netwerk van de stichting samenkomen. Het belang van taalcoaching aan anderstaligen in Nederland en de rol van de coördinator staan centraal.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / foto: Robin Utrecht
Koningin Máxima woont het 10-jarig jubileum bij van de stichting Het Begint met Taal.

Tijdens het programma gaan zo'n 300 deelnemers (coördinatoren, cursisten en beleidsmakers) met elkaar in gesprek over hun ervaringen met taalcoaching. Tijdens de bijeenkomst is ook aandacht  voor het programma Taal & Toekomst, dat jonge nieuwkomers voorbereidt op leven en werken in Nederland.
 
Het Begint met Taal is in 2008 door vier taalvrijwilligersorganisaties opgericht om het organiseren van taalcoaching te versterken. Inmiddels is het een platform met meer dan 160 lokale partners op ruim 260 locaties. Zij zorgen ervoor dat wekelijks 15.000 vrijwilligers zo'n 28.000 anderstaligen begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. 

RVD, nr. 54