Koningin Máxima bezoekt zorginstelling Nieuw Unicum en woont internationaal congres over progressieve MS bij

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagmiddag 11 april het congres van de Internationale MS Federatie (MSIF) bij in het MS-expertisecentrum van zorginstelling Nieuw Unicum in Zandvoort. Aansluitend brengt zij een werkbezoek aan het centrum. Het MS-expertisecentrum is een multidisciplinair behandelcentrum waar verblijf, zorg en behandeling van mensen met MS wordt gecombineerd.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Na afloop van het congres bezoekt Koningin Máxima het MS-expertisecentrum van zorginstelling Nieuw Unicum.

Tijdens het congres worden nieuwe inzichten in de multidisciplinaire behandeling en zorg voor mensen met progressieve MS gepresenteerd. Koningin Máxima woont de presentatie bij van een promotieonderzoek over de meerwaarde van multidisciplinaire behandelinterventies bij progressieve MS. Ook is zij aanwezig bij de presentatie van de resultaten van het samenwerkingsverband op het gebied van onderzoek op initiatief van 12 landen, de Progressive MS Alliance.

Bij het werkbezoek van Koningin Máxima aan Nieuw Unicum spreekt zij met cliënten, onderzoekers en zorgprofessionals. In de zorginstelling worden ruim 140 mensen behandeld in de latere fase van MS. Nieuw Unicum biedt ook zorg aan circa 250 mensen die nog thuis wonen. Het centrum is actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en werkt daarbij nauw samen met Stichting MS Research en diverse kennisinstituten. Dit zijn onder andere het VUmc MS Centrum Amsterdam en De Nederlandse Hersenbank voor MS. Wereldwijd hebben circa 2,5 miljoen mensen MS, waarvan één miljoen een progressieve vorm.

RVD, nr. 64

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Albert Nieboer
In het MS-expertisecentrum sprak Koningin Máxima met cliënten, onderzoekers en zorgprofessionals.