Koningin Máxima bezoekt workshop digitaal componeren

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt donderdagmiddag 12 april 2018 een workshop digitaal componeren op de Pabo van Hogeschool Leiden. Ze bezoekt de lerarenopleiding voor het basisonderwijs in haar hoedanigheid van erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Albert Nieboer
Leiden,12 april 2018: Koningin Máxima bezoekt een workshop digitaal componeren op de Pabo van Hogeschool Leiden.

De workshop digitaal componeren is onderdeel van de studiedagen van muziekdocenten van de Pabo’s. Muziekonderwijs op de Pabo’s is belangrijk, zodat de nieuwe generatie groepsleerkrachten zelf muziekles kan geven op basisscholen, aldus Stichting Méér Muziek in de Klas. Het bezoek start met een inleiding van Michel Hogenes, ambassadeur Méér Muziek in de Klas, over het belang van muziekonderwijs en in het bijzonder componeren in de klas. Aansluitend bezoekt Koningin Máxima een workshop digitaal componeren waar pabo-studenten leren hoe je kinderen digitaal muziek kunt laten maken. Het bezoek wordt afgesloten met een rondtafelgesprek waar Koningin Máxima met muziekdocenten spreekt over digitaal muziekonderwijs en het integreren van muziekonderwijs in andere vakken zoals rekenen.

De Stichting Méér Muziek in de Klas heeft tot doel dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland in 2020 goed en structureel muziekonderwijs krijgen.

RVD, nr. 75