Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Koninklijk Concertgebouworkest

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmorgen 10 april een werkbezoek gebracht aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Koningin Máxima woont een deel van de repetitie bij.

Tijdens het bezoek woonde Koningin Máxima een deel van de repetitie bij en sprak zij met chef-dirigent Daniele Gatti. Hierna nam zij deel aan een kringgesprek met directieleden, orkestmusici, stafleden en vertegenwoordigers van samenwerkingspartners van het orkest. Gesproken werd onder meer over talentontwikkeling, educatie en het muzikale vestigingsklimaat in Nederland. Tot slot bezocht Koningin Máxima de orkestbibliotheek in de kelder van het Concertgebouw.

Het Concertgebouworkest werd opgericht in 1888. Jaarlijks geeft het orkest zo’n tachtig concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en daarnaast nog veertig concerten over de hele wereld. Het orkest draagt op diverse manieren bij aan talentontwikkeling. Zo geven orkestleden regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland en leidt de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest toptalent op.

Koningin Máxima is beschermvrouwe van het Koninklijk Concertgebouworkest.

RVD, nr. 84

Koningin Máxima krijgt een rondleiding in de orkestbibliotheek.