Koningin Máxima opent Social label Lab

Hare Majesteit Koningin Máxima opent op dinsdag 15 mei 2018 het Social label Lab in een voormalige veevoederfabriek in ’s-Hertogenbosch.  Dit designlab voor sociale vernieuwing  is een initiatief van Stichting Social label.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Hollandse Hoogte / Wesley de Wit
Koningin Máxima tijdens de opening van het Social label Lab.

Stichting Social label werd in 2014 opgericht door ontwerpers Petra Janssen en Simone Kramer. Zij ontwerpen arbeid door design met betekenis. Nederlandse ontwerpers worden betrokken bij het creëren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daardoor kunnen deze groepen meedoen en trots ontlenen aan de mooie producten die ze maken. De ontwikkelde werkstraten en de designproducten vormen zo een sleutel om processen rond zorg, werk en participatie te veranderen. Enerzijds ontstaat er werk op maat, anderzijds dragen de bijzondere producten bij aan bewustwording onder publiek en ondernemers als het gaat over duurzame, sociale en culturele verbindingen. Op dit moment zijn twaalf werkplaatsen en ontwerpers aangesloten, waaronder Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Dick van Hoff, Edwin Vollebergh, Borre Akkersdijk en Roderick Vos.

Het Social label Lab wordt de creatieve werkplaats voor ontwerpers en makers en de conceptstore voor de designproducten van Social label. Het is een lab waar kan worden geëxperimenteerd en gedebatteerd over een andere kijk op werken, leren en meedoen via de kracht van design.

RVD, nr. 86