Prinses Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikt woensdagochtend 30 mei de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De onderscheidingen worden uitgereikt aan Piet de Boer (Volendam), Alice van Romondt (Aruba) en Hans van der Ven (Den Haag).

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Jerry Lampen
Amsterdam, 30 mei 2018: Prinses Beatrix reikt de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit aan Piet de Boer (2e van links), Alice van Romondt (midden) en Hans van der Ven (2e van rechts).

Het Cultuurfonds heeft de onderscheiding aan Piet de Boer (1942, Dordrecht) toegekend voor zijn grote bijdrage aan het Volendams Opera Koor, in het bijzonder zijn rol als voorzitter. Alice van Romondt (1949, Aruba) ontvangt de Zilveren Anjer voor haar bijzondere bijdrage ter bevordering van de cultuur, de literatuur en de kunsten op Aruba. Hans van der Ven (1942, Den Haag) krijgt de onderscheiding voor zijn rol als mecenas, in het bijzonder zijn bijdrage aan de werving van kunstwerken die belangrijk zijn voor het cultureel erfgoed van Nederland.
 
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

RVD, nr. 94