Koning en Koningin bij Red Ribbon Concert

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn woensdagavond 16 mei 2018 aanwezig bij het Red Ribbon Concert in Afas Live in Amsterdam. Het concert vraagt aandacht voor de internationale aidsbestrijding. Het optreden wordt georganiseerd door samenwerkende organisaties voor AIDS2018 en vindt plaats in de week van Aids Memorial Day.

Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn bij het Red Ribbon Concert in Afas Live.

Het Koninklijk Paar bezoekt voorafgaand aan het concert een pop-up expo over mensen van over de hele wereld die leven met hiv. Deze mobiele tentoonstelling reist de komende maanden door het land. Het concert en de expositie zijn de opmaat naar de internationale aidsconferentie AIDS2018, die deze zomer in Amsterdam plaatsvindt. Bij de conferentie komen 20.000 mensen samen, waaronder mensen die leven met hiv, aidsactivisten, internationale topwetenschappers en artsen. 

Aidsfonds laat weten dat aids niet voorbij is. Wereldwijd maakt het nog miljoenen slachtoffers. Bijna de helft van de mensen die leven met hiv, krijgt geen levensreddende medicijnen terwijl dat wel zou kunnen. De Red Ribbon, het rode lintje, staat symbool voor de solidariteit met mensen die leven met hiv en aids. Tijdens het concert treden onder meer Ellen ten Damme, Jim van der Zee en het Ricciotti ensemble op.

RVD, nr. 97