Geloofsbrieven ambassadeur Thailand

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 25 april op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van haar geloofsbrieven de ambassadeur van het Koninkrijk Thailand, H.E. mevrouw Eksiri Pintaruchi ontvangen.

De Koning ontvangt de geloofsbrieven van H.E. mevrouw Eksiri Pintaruchi.

De ambassadeur wordt opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan de ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van Zr.Ms. Van Speijk en Zr.Ms. Zeeland. De muziek wordt verzorgd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine & Tamboers en Pijpers. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 102