Koning woont tachtigjarig jubileum Anthura bij

Zijne Majesteit de Koning woont vrijdagmiddag 1 juni 2018 de viering van het 80-jarig jubileum van Anthura in Bleiswijk bij.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Sierteeltbedrijf Anthura richt zich op innovatie en duurzaamheid. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld nieuwe teelttechnieken die minder belastend voor het milieu zijn.

Anthura is een sierteeltbedrijf dat zich richt op de veredeling van orchideeën en anthurium. Bij veredeling worden planten met de beste erfelijke eigenschappen geselecteerd en gekruist, om zo nieuwe rassen te ontwikkelen. Het bedrijf legt de focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling, onder andere door het ontwikkelen van nieuwe teelttechnieken die minder milieubelastend zijn.
 
De historie van Anthura gaat terug tot 1938, toen de eerste generatie van de familie Van der Knaap een eigen tuinbouwbedrijf startte. In tachtig jaar groeide het bedrijf uit van een klein familiebedrijf tot marktleider op het gebied van orchideeën en anthurium, met een afzet in meer dan zeventig landen en bedrijven in Duitsland, Macedonië en China. 
 
De Koning wordt ontvangen door de familie Van der Knaap en de bedrijfsleiding, waarna hij wordt rondgeleid door het bedrijf. Vervolgens brengt hij een bezoek aan de “Experience-ruimte” waar een grote diversiteit aan bloemen en planten van Anthura wordt getoond en een expositie is ingericht over de historie van het bedrijf. Afsluitend woont hij een bijeenkomst bij met wetenschappers en het bedrijfsleven over innovaties in de sierteelt.

RVD, nr. 105