Koningin Máxima aanwezig bij opening Holland Festival

Hare Majesteit Koningin Máxima* is op donderdagavond 7 juni 2018 aanwezig bij de openingsvoorstelling van het 71e Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

De openingsvoorstelling van het Holland Festival is het multimediale concert Richters Patterns. De voorstelling is een combinatie van muziek, film en schilderkunst. In dit concert wordt een film van regisseur Corinna Belz, samengesteld uit foto’s van fragmenten van de schilderijen van Gerhard Richter, vertoond met muziek van Marcus Schmickler. De muziek wordt uitgevoerd door het Duitse Ensemble Musikfabrik.

Voorafgaand aan Richters Patters klinkt Rothkho Chapel van Morton Feldman, uitgevoerd door Ensemble Musikfabrik en Cappella Amsterdam onder leiding van dirigent Daniel Reuss.

Het Holland Festival is een internationaal podiumkunstenfestival dat ieder jaar plaatsvindt in Amsterdam. De 71ste editie vindt plaats van 7 juni tot en met 1 juli 2018.

RVD, nr. 110

* In verband met het overlijden van Inés Zorreguieta, zus van Hare Majesteit Koningin Máxima, zal de Koningin niet bij de opening van het Holland Festival aanwezig zijn.