Koningin Máxima opent nieuwe huisvesting Stichting Vluchtelingkinderen

Hare Majesteit Koningin Máxima* opent op donderdagmiddag 7 juni 2018 de nieuwe huisvesting van Stichting Vluchtelingkinderen, De Delerij in Driebergen. De stichting ondersteunt asielzoekers en vluchtelingen van 18 jaar en ouder, op het gebied van onderwijs en gezinshereniging en bevordert participatie en integratie in Driebergen.

De Delerij is een voormalige kerk die door Stichting Vluchtelingkinderen is aangekocht en heringericht. Het gebouw biedt onderdak aan de Eurowinkel en vijf organisaties die gericht zijn op participatie en integratie van vooral asielzoekers en vluchtelingen. Zo is er een organisatie die vrijwilligerswerk aanbiedt, zijn er taalcoaches die helpen met het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal en worden dagactiviteiten aangeboden. In de Eurowinkel worden kleding en boeken voor één euro verkocht. De opbrengsten worden ingezet om asielzoekers en vluchtelingen te ondersteunen. Naast financiële ondersteuning biedt de Eurowinkel ook vijftien leer-werkervaringsplekken aan.

RVD, nr. 111

* In verband met het overlijden van Inés Zorreguieta, zus van Hare Majesteit Koningin Máxima, zal de Koningin niet de nieuwe huisvesting van Stichting Vluchtelingkinderen openen.