Koning bij Volvo Ocean Race Finish in Den Haag

Zijne Majesteit de Koning brengt op vrijdag 29 juni een bezoek aan de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag en zeilt mee tijdens een oefenwedstrijd. De zeilwedstrijd over de wereld eindigt dit jaar na elf etappes en 45.000 zeemijl op zaterdag 30 juni in de haven van Scheveningen.

Volvo Ocean Race

Aan de Volvo Ocean Race doen zeven internationale teams mee, waarvan er twee onder Nederlandse vlag varen. De zeilwedstrijd begon in oktober 2017 in Alicante en is een test van zeilkennis en teamwork. De festiviteiten rond de Volvo Ocean Race Finish duren van 24 juni tot en met 1 juli en vinden plaats in de haven van Scheveningen met diverse watersportactiviteiten en zeilwedstrijden voor alle leeftijden.

Den Haag, 29 juni 2018: Koning Willem-Alexander brengt een bezoek aan de Volvo Ocean Race Finish en zeilt mee tijdens een oefenwedstrijd.

De Koning bezoekt op vrijdag 29 juni eerst het Innovation Pavilion, waar startups, scale-ups en MKB-bedrijven hun maritieme en duurzame innovaties presenteren. Daarna spreekt de Koning bij de aanlegplaats met de schippers en woont hij het uitvaren van de zeilboten voor de oefenraces bij. Bij het Optimist on Tour-bassin ziet hij vervolgens hoe kinderen leren zeilen in een Optimist, een kleine boot speciaal voor jonge zeilers. Ook kunnen de kinderen hier leren kanovaren, waterskiën, windsurfen en suppen en is er een waterlaboratorium waar ze verschillende proefjes kunnen doen. Aansluitend vaart de Koning mee met een van de deelnemende teams tijdens de laatste oefenrace van deze editie van de Volvo Ocean Race.

RVD, nr. 125