Koning bij viering 100-jarig jubileum van VNCI

Zijne Majesteit de Koning woont maandagmiddag 25 juni 2018 de viering van het 100-jarig jubileum van De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) in Den Haag bij.

Koning Willem-Alexander wordt begroet door VNCI-voorzitter Bernard Wientjes.

De VNCI is de belangenvereniging voor de Nederlandse chemische industrie. Namens 600 ondernemingen die direct of indirect via tien geassocieerde lid-verenigingen zijn aangesloten, behartigt de vereniging de gezamenlijke belangen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, energie en klimaat, innovatie en human capital en ondernemerschap. In de Nederlandse chemische industrie zijn ongeveer 44.000 mensen werkzaam.

Het 100-jarig jubileum wordt op 25 juni gevierd met een congres in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Koning Willem-Alexander woont een deel van het programma bij en spreekt aansluitend met een aantal vertegenwoordigers uit de chemische industrie.

RVD, nr. 127