Koning bij viering 100 jaar Wageningen University & Research

Zijne Majesteit de Koning is op zaterdagmiddag 23 juni aanwezig bij de viering van honderd jaar Wageningen University & Research (WUR). Dit hele jaar wordt gevierd dat de instelling in 1918 een universitaire status kreeg.

Koning Willem-Alexander geeft het startsein voor de World Wide Dialogue.

Wageningen University & Research is gespecialiseerd in vernieuwing van de landbouw, voeding, leefomgeving en gezondheid. WUR doet onderzoek naar de vraag hoe het leven en de leefomgeving van mensen wereldwijd verbeterd kunnen worden. Uitgangspunt is gezonde, duurzaam geproduceerde, betaalbare voeding voor iedereen op de wereld, met aandacht voor natuur, biodiversiteit en milieu. De kennisinstelling koppelt fundamenteel onderzoek aan praktische oplossingen en helpt de ontwikkelde kennis overal ter wereld toe te passen.

WUR organiseert in het jubileumjaar diverse wetenschappelijke congressen, seminars en andere activiteiten rond het thema ‘Wisdom and Wonder’. Op 23 juni komen op circa honderd plaatsen over de wereld alumni samen om een World Wide Dialogue te voeren. Alumni gaan online met elkaar in gesprek over de vraag hoe megasteden in de nabije toekomst gevoed kunnen worden. De Koning geeft hiervoor het startsein. Vervolgens bekijkt de Koning demonstraties van moderne ideeën voor waterzuivering, precisielandbouw en nieuwe veredelingstechnieken. Daarna plant hij een van de honderd bomen die dit jaar ter ere van het honderdjarig bestaan wereldwijd een bos van ‘UniversiTrees’ moeten vormen. De bomen markeren zo de wereldwijde verbinding met Wageningen.

Prins Hendrik was op 9 maart 1918 bij de oprichting van de academische instelling Rijks Landbouw Hoge School.

RVD, nr. 137

De Koning plant een van de honderd bomen die dit jaar ter ere van het honderdjarig bestaan van de WUR wereldwijd een bos van ‘UniversiTrees’ moeten vormen.