Prinses Margriet opent nieuwe verenigingskantoor Rode Kruis

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent dinsdagmiddag 19 juni het nieuwe verenigingskantoor van het Nederlandse Rode Kruis aan de Anna van Saksenlaan 50 in Den Haag. Prinses Margriet is erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

De opening vindt plaats bij het afscheid van Gijs de Vries als algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis. Prinses Margriet onthult bij die gelegenheid een borstbeeld van Johan Basting, de Nederlandse legerarts die een belangrijke rol speelde bij de oprichting van het Internationale Rode Kruis. Hij nam in 1867 het initiatief voor de oprichting van de Nederlandse vereniging. Het verenigingskantoor van het Rode Kruis huisvest alle landelijke medewerkers van nationale en internationale hulpverlening, fondsenwerving, communicatie en de stafafdelingen. Ook het Klimaatcentrum van het Internationale Rode Kruis is in het gebouw gehuisvest. Het gebouw is eind maart in gebruik genomen.

RVD, nr. 147

Zie ook

Hoort bij