Koning opent mbo-jaar 2018-2019

Zijne Majesteit de Koning opent op maandag 27 augustus 2018 in Tilburg het mbo-jaar 2018-2019. 

Het is voor het eerst dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid. De mbo-scholen, verenigd in de MBO Raad, starten hiermee een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen. 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ROC Tilburg
Koning Willem-Alexander tijdens de opening van het nieuwe studiejaar van het mbo.

Noord-Brabant is dit jaar met ROC Tilburg namens alle mbo-scholen gastheer van de openingsbijeenkomst. Vanuit de regio en het hele land worden mbo-studenten, docenten en instructeurs, bestuurders, werkgevers en partners van het mbo genodigd. Centraal in het openingsprogramma staat de drievoudige kwalificatie van het mbo: vakkennis, burgerschap en een leven lang ontwikkelen. Ook worden de 42 studenten voorgesteld, die als ambassadeurs gaan deelnemen aan de verkiezing Landelijke ambassadeur mbo 2018. 

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ROC Tilburg
De Koning hield een toespraak tijdens de officiële bijeenkomst: 'Nederland staat om vakvrouwen en vakmannen te springen. Dat moet aan het begin van dit nieuwe studiejaar toch een goed gevoel geven.'

Er zijn 66 mbo-scholen in Nederland, die in totaal aan bijna 493.000 studenten lesgeven met het doel hen te kwalificeren voor de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en goed burgerschap. Ruim 40% van de beroepsbevolking heeft een mbo-diploma.

RVD, nr. 160

Bekijk de video op YouTube