Koning opent mbo-jaar 2018-2019

Zijne Majesteit de Koning opent op maandag 27 augustus 2018 in Tilburg het mbo-jaar 2018-2019. 

Het is voor het eerst dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid. De mbo-scholen, verenigd in de MBO Raad, starten hiermee een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen. 

Koning Willem-Alexander tijdens de opening van het nieuwe studiejaar van het mbo.

Noord-Brabant is dit jaar met ROC Tilburg namens alle mbo-scholen gastheer van de openingsbijeenkomst. Vanuit de regio en het hele land worden mbo-studenten, docenten en instructeurs, bestuurders, werkgevers en partners van het mbo genodigd. Centraal in het openingsprogramma staat de drievoudige kwalificatie van het mbo: vakkennis, burgerschap en een leven lang ontwikkelen. Ook worden de 42 studenten voorgesteld, die als ambassadeurs gaan deelnemen aan de verkiezing Landelijke ambassadeur mbo 2018. 

De Koning hield een toespraak tijdens de officiële bijeenkomst: 'Nederland staat om vakvrouwen en vakmannen te springen. Dat moet aan het begin van dit nieuwe studiejaar toch een goed gevoel geven.'

Er zijn 66 mbo-scholen in Nederland, die in totaal aan bijna 493.000 studenten lesgeven met het doel hen te kwalificeren voor de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en goed burgerschap. Ruim 40% van de beroepsbevolking heeft een mbo-diploma.

RVD, nr. 160

Bekijk de video op YouTube