Prinses Margriet bij 50-jarig bestaan de Kap

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is zaterdag 15 september 2018 aanwezig bij de festiviteiten ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van stichting de Kap.

De Kap is een stichting voor informele zorg in Apeldoorn en biedt hulp en ondersteuning in de thuissituatie waarvoor onvoldoende of geen beroep gedaan kan worden op de formele zorg of het sociale netwerk. De Kap faciliteert en ondersteunt hulpvragers, vrijwilligers en mantelzorgers door kennis te delen en deskundigheid te bevorderen.

Prinses Margriet wordt welkom geheten door de directeur van de Kap, Erna van Bussel. In de feesttent zingt het Groot Apeldoorns Smartlappenkoor een speciaal door de stadsdichter van Apeldoorn gecomponeerd lied. Aansluitend gaat de Prinses in gesprek met vrijwilligers, mantelzorgers en deelnemers van verschillende initiatieven die ondersteund worden door de Kap. Ook bezoekt zij het Autisme Belevings Circuit, een ruimte waarin mensen autisme ervaren, voelen en beter leren kennen. Tot slot spreekt Prinses Margriet met mantelzorgers en medewerkers.

Het bezoek van Prinses Margriet vindt plaats tijdens de Kapparade. De Kapparade is de benaming voor alle festiviteiten die zaterdag 15 september plaatsvinden om het 50-jarig bestaan te vieren. Er vindt onder meer een parade met muziek en circusartiesten plaats door de binnenstad van Apeldoorn. Ook kunnen bezoekers speeddaten met vrijwilligers en wordt de theatervoorstelling Roos Radeloos gespeeld, dat een kijkje geeft in het leven van een jonge mantelzorger.

RVD, nr. 208