Geloofsbrieven ambassadeurs Zweden, Jordanië en Spanje

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 12 september op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van het Koninkrijk Zweden, H.E. mevrouw Annika Markovic, de ambassadeur van het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, Z.E. Nawaf Wasfi Tell, en de ambassadeur van het Koninkrijk Spanje, H.E. mevrouw María Jesús Alonso Jimenez.

De ambassadeur van Zweden, Annika Markovic, overhandigt haar geloofsbrieven aan Koning Willem-Alexander.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 12 Infanteriebataljon. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 212

Koning Willem-Alexander ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van Jordanië, Z.E. Nawaf Wasfi Tell.

De Koning ontvangt de ambassadeur van Spanje, María Jesús Alonso Jimenez, op Paleis Noordeinde. De ambassadeur biedt haar geloofsbrieven aan.