Koning reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2018 uit

Zijne Majesteit de Koning reikt vrijdagmiddag 5 oktober 2018 de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2018 uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Drie jonge kunstenaars ontvangen deze aanmoedigingsprijs, een bedrag van 9.000 euro. Na de uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige ingezonden schilderijen te zien zijn.

De Koning reikt de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2018 uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

De Koninklijke Prijs is in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Na Koning Willem III hebben de Koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix en Koning Willem-Alexander deze traditie voortgezet. De Koninklijke Prijs is bedoeld om jong talent op het gebied van schilderkunst te stimuleren. Nederlandse beeldende kunstenaars tot 35 jaar kunnen meedingen naar de prijs. Dit jaar zonden ruim 230 kunstenaars beeldmateriaal in.

De tentoonstelling is geopend voor publiek van 6 oktober tot en met 11 november. Het Paleis is gedurende de tentoonstelling geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

RVD, nr. 217