Koning bezoekt Stichting De Tijdmachine

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander brengt dinsdagmiddag 9 oktober een werkbezoek aan Stichting De Tijdmachine in woonzorgcentrum Nieuw Groenland in Zaandam. De stichting werkt samen met ouderen, mantelzorgers en deskundigen en vrijwilligers in de zorg aan activiteiten die aansluiten bij de eigen wensen en behoeften van de bewoners.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Oranje Fonds / Bart Homburg
Koning Willem-Alexander bezoekt Stichting De Tijdmachine in woonzorgcentrum Nieuw Groenland.

De Tijdmachine laat ouderen onder begeleiding van reisleiders terugreizen naar de jaren '60. Daarvoor wordt een huiskamerdecor ingericht in de stijl van die tijd. Reisleiders gaan in het decor met de ouderen in gesprek over hun herinneringen uit die tijd en hun wensen voor dit moment. Op basis van deze gesprekken wordt met het woonzorgcentrum en andere betrokken partijen uit de wijk gedurende een half jaar bekeken hoe de wensen en vragen van de ouderen gerealiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten en uitjes, het verbeteren van de (informele) zorg of het werven van maatjes. Tijdens het bezoek aan De Tijdmachine gaat de Koning in gesprek met de oprichters, ouderen, vrijwilligers en samenwerkingspartners in de wijk. Ook krijgt hij een demonstratie van De Tijdmachine.

Stichting De Tijdmachine is een van de deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Dit programma helpt ondernemingen met een sociale doelstelling hun professionaliteit te vergroten, zodat hun projecten meer maatschappelijk effect krijgen. De Tijdmachine is landelijk actief.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 225

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Oranje Fonds / Bart Homburg
De Koning spreekt met oprichters, ouderen, vrijwilligers en samenwerkingspartners tijdens zijn bezoek aan De Tijdmachine.