Koningin Máxima bij opening congres One Young World The Hague

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagavond 17 oktober in het Vredespaleis in Den Haag aanwezig bij de openingsceremonie van het congres One Young World The Hague. Bij dit internationale congres komen 1.800 jonge leiders samen om te debatteren en te werken aan innovatieve oplossingen voor mondiale problemen.

Koningin Máxima geeft een kort openingsstatement tijdens de ceremonie.

Koningin Máxima zal een kort openingsstatement geven tijdens de ceremonie. Zij doet dit in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling en erevoorzitter van het mondiale samenwerkingsverband voor inclusieve financiering 'Global Partnership for Financial Inclusion' (GPFI) van de G20.

“Young leaders of the world gathered here in The Hague, the city of Peace and Justice. For the upcoming One Young World Summit I wish you inspiration, wisdom, new friendships for the future and perseverance in the tasks and challenges ahead of us!”

One Young World organiseert jaarlijks een conferentie voor jonge leiders uit meer dan 190 landen. Zij zijn onder andere werkzaam in het bedrijfsleven, bij NGOs en universiteiten en komen samen om hun visie te geven op problemen die hun generatie treffen, zoals klimaatverandering en mensenrechten. 

Bij het Vredespaleis komen 1.800 jonge leiders uit meer dan 190 landen samen om hun visie te geven op problemen zoals klimaatverandering en mensenrechten. 

Bij de openingsceremonie houdt onder andere Sir Bob Geldof, counsellor van One Young World, een introductie op een eerbetoon aan voormalig counsellor Kofi Annan.  

RVD, nr. 232