Koning bezoekt 30e conferentie van Nederlandse Defensie- en Veiligheidgerelateerde Industrie

Zijne Majesteit de Koning woont op donderdag 15 november 2018 de 30e conferentie bij van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) in Rotterdam. Minister Bijleveld van Defensie is één van de sprekers op het symposium. Aansluitend bezoekt de Koning de NIDV-tentoonstelling, waar industrie, overheid en kennisinstituten op het gebied van defensie- en veiligheidgerelateerde industrie uit Europa en daarbuiten zich presenteren en elkaar ontmoeten.  

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander tijdens zijn bezoek aan de NIDV.

De NIDV is de brancheorganisatie van Nederlandse bedrijven die producten en diensten leveren op het gebied van nationale en internationale veiligheid. De NIDV treedt op als informatieverstrekker, belangenbehartiger en dienstverlener. Dit doet de organisatie via een aantal platformen, zoals een specifiek platform voor bedrijven die een rol spelen bij de ontwikkeling, bouw en het onderhoud van schepen, vliegtuigen of command and control systemen. Ook uitrusting en diensten voor politie en Koninklijke Marechaussee, brandweer en andere hulpverleners worden geleverd door NIDV-bedrijven.

Het thema van de NIDV-conferentie 2018 is internationale samenwerking. Door middel van presentaties, break-out sessies en deelname van Nederlandse en internationale bedrijven en organisaties wordt het  belang en de mogelijkheden van internationale samenwerking in de sector besproken.

RVD, nr. 249