Geloofsbrieven ambassadeurs Koeweit, Turkije en IJsland

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 31 oktober op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Staat Koeweit, Z.E. Abdulrahman Humood Alotaibi, de ambassadeur van de Republiek Turkije, Z.E. Şaban Dişli en de ambassadeur van de Republiek IJsland, Z.E. Gunnar Pálsson.

Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander neemt de geloofsbrieven in ontvangst van de ambassadeur van de Staat Koeweit, Z.E. Abdulrahman Humood Alotaibi.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 10 NATRES. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels. 

RVD, nr. 252

Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander neemt de geloofsbrieven in ontvangst van de ambassadeur van de Republiek Turkije, Z.E. Şaban Dişli.
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koning Willem-Alexander neemt de geloofsbrieven in ontvangst van de ambassadeur van de Republiek IJsland, Z.E. Gunnar Pálsson.