Officieel bezoek president Oostenrijk (2)

De bondspresident van de republiek Oostenrijk, Alexander Van der Bellen, brengt woensdag 14 november een officieel bezoek aan Nederland. De president wordt vergezeld door zijn echtgenote, Doris Schmidauer. Het bezoek staat in het teken van het bestendigen van de bilaterale relaties.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Albert Nieboer
Welkomstceremonie op Paleis Noordeinde.

Koning Willem-Alexander ontvangt president Van der Bellen en zijn echtgenote woensdag 14 november met een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde in Den Haag, gevolgd door een audiëntie. Aansluitend bieden de Koning en Koningin Máxima het presidentiële paar een lunch aan. De Koning en de president houden daarbij een toespraak.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Hendrik Jan van Beek
Koning Willem-Alexander houdt een toespraak tijdens de lunch.

Woensdagmiddag wordt bondspresident Van der Bellen in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag ontvangen door de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal, mevrouw Ankie Broekers-Knol en mevrouw Khadija Arib. Verder bezoekt hij op de woensdag het Mauritshuis en museum Meermanno in Den Haag.

Minister-president Rutte ontvangt bondspresident Van der Bellen ’s avonds in het Catshuis voor een diner. Het diner staat in het teken van de goede betrekkingen tussen Oostenrijk en Nederland. 

RVD, nr. 253