Koningin Máxima opent nieuw kantoorgebouw Goede Doelen Loterijen

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 6 december 2018 in Amsterdam het nieuwe kantoorgebouw van de Goede Doelen Loterijen.

Vergroot afbeelding Koningin Máxima krijgt een rondleiding door het nieuwe kantoorgebouw van de Goede Doelen Loterijen.
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Koningin Máxima krijgt een rondleiding door het nieuwe kantoorgebouw van de Goede Doelen Loterijen.

Het gerenoveerde gebouw is uitgevoerd volgens de hoogst haalbare standaard van de BREEAM-NL (2014) beoordelingsrichtlijn voor duurzaam verbouwen (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). De verduurzaming bestaat onder andere uit een dak dat voorziet in hoog rendement zonnepanelen en dat ook regenwater verzamelt voor gebruik in het pand. Dit maakt het pand water- en energieneutraal. Het isolatiemateriaal is gemaakt van schimmels van agrarisch afval. Het gebouw is verder uitgevoerd met innovatieve elektriciteit opwekkende ramen.

De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) zijn non-profit loterijen die fondsen werven voor goede doelen die zich onder andere inzetten voor een rechtvaardige en groene wereld.

Koningin Máxima opent het gebouw, krijgt een rondleiding en spreekt met betrokkenen.

RVD, nr. 257