Prinses Beatrix onthult nieuwe naam van Sensoor, de landelijke luisterlijn

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden onthult woensdag 12 december 2018 de nieuwe naam van Sensoor, de landelijke luisterlijn in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Aanleiding voor de naamswijziging is de fusering met de zelfstandige hulplijnen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Vanaf 1 januari vallen alle hulplijnen onder één landelijke organisatie met één herkenbaar nummer.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©ANP / Patrick van Katwijk
Prinses Beatrix onthult de nieuwe naam van Sensoor: De Luisterlijn.

In Nederland heeft iedereen toegang tot een telefonische of digitale hulpdienst. Sensoor is een landelijk netwerk van anonieme hulp op afstand. De organisatie heeft zesentwintig locaties en het landelijk bureau zit in Amersfoort. De telefonische hulpdienst bestaat zo’n 60 jaar, de chathulp en e-mailhulp meer dan 10 jaar. Sensoor wordt onder andere gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dankzij de fusie kunnen de 1.500 vrijwilligers van de deelnemende hulplijnen vanaf 1 januari jaarlijks zo’n 500.000 oproepen van mensen aannemen die een luisterend oor zoeken bij zorgen, pijn en eenzaamheid.

RVD nr. 262