Prinses Margriet bezoekt Rode Kruis projecten in Haïti

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden brengt van 8 tot en met 12 november een bezoek aan Haïti. Als erevoorzitter van het Rode Kruis bezoekt Prinses Margriet samen met Prins Pieter-Christiaan, vicevoorzitter van het Rode Kuis, projecten op het gebied van rampenpreventie.

Prinses Margriet en Prins Pieter-Christiaan bezoeken in Haïti enkele projecten van het Rode Kruis op het gebied van rampenpreventie.

Vanuit ‘The Resilience programme’ heeft het Rode Kruis een lange termijn aanpak opgesteld om de weerbaarheid van kwetsbare mensen te vergroten in het zuidoosten en zuiden van het land. Het gaat om beschermen, verbeteren en variëren van inkomsten (oogsten), door betere toegang tot water en maatregelen tegen eventuele rampen. In Cotes de Fer bezoeken de Prinses en Prins Pieter-Christiaan projecten gericht op rampenreductie en het versterken van gemeenschappen, één van de aandachtsgebieden van het Prinses Margriet Fonds. In Le Sud bezoeken zij het ‘Matthew Recovery Programma – WASH’ dat zich richt op water en sanitatie.

De missie van het Rode Kruis is om menselijk lijden waar dan ook te voorkomen en te verzachten, levens en gezondheid te beschermen en respect voor de mens te waarborgen. Ook helpt het Rode Kruis mensen om zich beter te beschermen en door middel van duurzame maatregelen voor te bereiden op natuurgeweld.

RVD nr. 261

Zie ook

Hoort bij