Geloofsbrieven ambassadeurs Armenië, Libië, Sudan

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 28 november op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Armenië, Z.E. de heer Tigran Balayan, de ambassadeur van de Staat Libië, Z.E. de heer Marai Ahmayda Awad Arhim en de ambassadeur van de Republiek Sudan, Z.E. de heer Kamal Bashir Ahmed Mohamed Khair.

Koning Willem-Alexander ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van Armenië, de heer Tigran Balayan.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 10 NATRESBAT. De muziek wordt verzorgd door de Kapel der Koninklijke Luchtmacht. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 277

Koning Willem-Alexander ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van Libië, de heer Marai Ahmayda Awad Arhim.

Koning Willem-Alexander ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van Sudan, de heer Kamal Bashir Ahmed Mohamed Khair.