Geloofsbrieven ambassadeurs Georgië, Myanmar en Mozambique

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 19 december op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Georgië, Z.E. George Sharvashidze, de ambassadeur van de Unie van Myanmar, Z.E. Soe Lynn Han en de ambassadeur van de Republiek Mozambique, H.E. mevrouw Berta Celestino Cossa.

Koning Willem-Alexander ontvangt op Paleis Noordeinde de ambassadeur van Georgië, George Sharvashidze.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van 412 Pantsergenie compagnie. De muziek wordt verzorgd door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Bij de achterzijde van het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 289

De ambassadeur van Myanmar, Soe Lynn Han, overhandigt zijn geloofsbrieven aan de Koning.
Koning Willem-Alexander ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van Mozambique, mevrouw Berta Celestino Cossa.