Koning bij uitreiking Zilveren Camera

Zijne Majesteit de Koning is vrijdagmiddag 1 februari 2019 aanwezig bij de uitreiking van de Zilveren Camera. De uitreiking van de Nederlandse prijzen voor fotojournalistiek en documentairefotografie vindt plaats in Gooiland, Hilversum. Stichting De Zilveren Camera bestaat 70 jaar. De Koning neemt het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst.

Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de uitreiking van de Zilveren Camera. Cynthia Boll wint de Zilveren Camera 2018.

De Zilveren Camera heeft als taak de kwaliteit van de fotojournalistiek in Nederland te verhogen. Het belangrijkste instrument hiervoor is de jaarlijkse wedstrijd, waarmee prijzen worden toegekend in diverse categorieën, zoals nieuws, documentair, internationaal en sport. De fotograaf van de foto of serie die zowel fotografisch als in journalistiek opzicht het afgelopen jaar het beste vertegenwoordigt, krijgt de Canon Zilveren Camera toegekend. Tevens worden de Prijs voor Storytelling, de Paul Peters Fotoprijs en de NSP/ Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar uitgereikt. De stichting richt zich op jong en oud, op hard nieuws, op verdieping en vernieuwing.  

De foto’s van de winnaars van de wedstrijd worden tentoongesteld in een expositie. De Koning bekijkt na afloop van de uitreiking de tentoonstelling in Museum Hilversum en spreekt met de winnaars.  

RVD, nr. 287

De Koning bekijkt de tentoonstelling van de foto's van de winnaars in Museum Hilversum.
De Koning maakt een selfie met de winnaars van de Zilveren Camera.