Nieuwjaarsontvangsten Koning en Koningin

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima houden dinsdag 15 januari 2019 de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden en woensdag 16 januari voor buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties. De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Albert Nieboer
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen aan bij het Koninklijk Paleis Amsterdam, waar zij de traditionele nieuwjaarsontvangst houden voor Nederlandse genodigden.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is bij beide ontvangsten aanwezig. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven zijn bij de ontvangst op dinsdag 15 januari aanwezig.

Dinsdag 15 januari ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers van de Nederlandse maakindustrie uitgenodigd. De Koning bracht in dit kader op woensdag 12 december een werkbezoek aan twee bedrijven in Brainport Eindhoven. Onderwerp van gesprek waren de kracht van innovatieve samenwerking in de keten van ontwerp naar productie en talentontwikkeling in de maakindustrie (zie RVD-persbericht nr. 284, 2018).

Woensdag 16 januari ontvangt het Koninklijk Paar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties.

RVD, nr. 001